Roseknopper og Fabeldyr
Fernisering lørdag d. 4. januar 2014 kl. 14:00
v/ Ghita Nørby
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening
Torben Thim er født på Frederiksberg (ved København). Snusede tidligt til arkitektur, læste etologi i Tyskland, filosofi på Københavns Universitet, Foretog studierejser i det meste af Europa. Siden Torben Thim var fem år og igennem alle studier og alle rejserne har han skrevet og malet. I 1973 debuterede han på Charlottenborgs Forårsudstilling og indtil 1986 udstillede Torben Thim flittigt i Danmark og i en række lande rundt om i Europa. Udstillingen »Rosenknopper og Fabeldyr« på
Kongegaarden er første gang i 27 år at Torben Thim udstiller sine værker offentligt.
At han har været væk fra udstillingslivet er ikke ensbetydende med at penslerne er blevet tørre. Han har malet – omend på nedsat kraft. I 1979 overtog han Rosenplanteskolen i Løve som er berømt hos alverdens rosenelskere. Samtidig har Torben Thim skrevet en række bøger om roser, historie og havekunst og har designet mange haver og parker.
Torben Thim har gennem årene modtaget mange æresbevisninger i form af legater og priser. Han har givet et utal af foredrag og forelæsninger og deltaget i film, været på TV og i radio.
Torben Thim har bidraget til »Det Danske Nationalleksikon« og man finder hans biografi i den seneste udgave af »Weilbachs Kunstnerleksikon«.
For omkring 3 år siden fik et højere påbud Torben Thim til gå i atelieret. Han havde i flere år samlet på Rosenmalerier. Skolet som han er, kunne han i og for sig godt fremstille et romantisk Jensen-Maleri fyld med gammeldags roser – men det lå ikke i Torben Thims motivverden, han søgte at arbejde med det irrationelle og abstrakte han opfattede hos rosen. Imellem alle rosenknopperne og rosenhovederne arbejder han fortsat på en anden motivverden – myten og fablerne mellem landskaber, mennesker og dyr. Torben Thim siger selv at hans værker udtrykker det dualistiske i hans verden. Beskueren kunne tro at stå over for to forskellige malere, men ser man godt efter er det muligt at forstå sammenhængen.