Toves Rødbedekage

Mange har spurgt efter opskriften på Toves berømte rødbedekage. Tove har meget venligt stillet opskriften til rådighed for Kunstforeningens medlemmer. Opskriften er skrevet, så den også kan følges af en nybegynder i faget

Ingredienser:
3 æg
150 g almindeligt sukker eller rørsukker
125 g mel
2 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
Ca. 100 g mandler, hasselnødder eller valnødder
100 g chokolade – 60% eller 70%
Ca. 250 g revne, rå rødbeder
Saft fra en hel økologisk citron

Sådan gør du:

1.

De rå rødbeder skrælles og rives groft

2.

Hak mandler eller nødder groft

3.

Hak chokoladen groft

4.

Skallen af en hel citron rives

5.

Pres saft fra en hel citron

6.

Smelt smørret

7.

Pisk æg og sukker godt sammen til blandingen er let og luftig. Det kan godt tage 5 min.

8.

Mel og bagepulver blandes, drysses gennem en sigte og vendes forsigtigt i dejen

9.

Smeltet og afkølet smør vendes forsigtigt i dejen

10.

Rødbeder, citronsaft og citronskal vendes forsigtigt i dejen

11.

Chokoladen vendes forsigtigt i dejen

12.

Mandler eller nødder vendes forsigtigt i dejen

13.

Dejen hældes i en aflang form på ca. 30 cm og bages ved 175° i ca. 50 min.

14.

Kagen afkøles HELT og nedfryses i ca. 12 timer. Det er ikke nødvendigt at fryse kagen, men Tove gør det altid, fordi kagen derved bliver mere ”svampet”. Tages fra fryseren ca. 4 timer, før den skal bruges

Obs! Kagen er også god som dessert sammen med vaniljeis eller flødeskum blandet med creme fraiche 18% og citronsaft