Tine Meyer

Tine Meyer er uddannet på École nationale superieure des beaux-art i Paris og Danmarks Designskole. Hun debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1988 samt på Charlottenborgs forårs- og efterårsudstilling i 1989.
Tine Meyer har de senere år arbejdet med fotogravure. Man kan kalde den verden, som hun skaber for en magisk realisme, og er en slags collage- teknik, hvor fragmenter af det sete, sættes sammen på en ny måde til en ofte drømmeagtig virkelighed, hvor subjektet smelter sammen med omgivelserne, og afspejler en indre vision, som rækker ud over tid og sted. Inspirationen er hentet fra den sort/hvide stumfilm, som ofte skaber en anden virkelighed fordi den kan, men også forholder sig til sin samtid.
Med afsæt i de spektrale muligheder i toner fra sort til hvid, hyldes, også med humor, det spektalulære- mimiske og teatralske – Chaplinske, Dreyerske univers. Det sort/hvide kan på en gang være elt nøgent, uden brug af effekt, afslørende og samtidig være helt overdådigt i sine nuancer i gråtone og og detaljerigdom.