Henrietta Nielsen

Med nysgerrighed over for den verden, der omgiver hende, indfanger fotokunstner Henrietta Nielsen de stemninger, øjeblikke og detaljer, der afspejler hendes eget indre.
Henrietta Nielsens udstilling “Fokus” på Kongegården i november 2018 har udvalgte værker fra 3 forskellige serier, der alle har dét at have fokus eller ændre sit fokus som hovedoverskrift.
Ifølge Henrietta bestemmer vi selv, hvad vi vil fokusere på. Vi er medskaber af vores egen verden - indeni som udenpå. Hvis vi vælger at se dybere, udfordre og udforske vores opfattelser og overbevisninger, kan vi ændre vores verden.

Biografi
Henrietta Nielsen, født 1969. Uddannet grafiker og fotograf. Udtrykker sig gennem kunstfotografiet, har udstillet i diverse kunstforeninger og har bl.a. fået antaget værker til Limfjordens Censurerede Kunstudstilling. Henrietta har i en årrække haft udstillinger i sit Live-in-Gallery, “Suite Henrietta”, i Paris.

Undiscovered fotoserie
Undiscovered (Uopdaget) er en stadigt igangværende fotorejse, der startede i det umiddelbart farveløse, stagnerede og faldefærdige.
“Under en følelsesmæssig hård periode med store tab lærte jeg, at under den grimme, triste verden, jeg umiddelbart var i stand til at se og afbilde med mit kamera, lå der en smuk, forunderlig og farverig verden. Som et spejlbillede på mit eget indre, lå det uopdagede i et dybere og hidtil uset lag. Ved at justere mit fokus, ved bevidst at vælge at se dybere og lede efter berigelsen under alt det grimme og triste, ændrede billederne sig, og en forunderlig, uopdaget verden åbenbarede sig for mig”, forklarer Henrietta

Reflections fotoserie
I serien Reflections (Reflektioner) har Henrietta fokuseret på at udtrykke et øjebliksbillede af en følelse eller en stemning. I enkle grafiske fotos reflekteres denne ene følelse eller stemning, inden den påny naturligt vil blive afløst af en anden.

Landskab fotoserie
Fotografiske glimt af det smukke landskab på Vestsjælland, hvor Henrietta Nielsen er vokset op. De drømmeagtige billeder afspejler et fokus på og en længsel efter at vende tilbage til sine rødder. Tilbage til naturen, stilheden og lyset.